A logóm színei, a vállalkozásom színei, a megjelenés, az levélpapír a tollak, az autó dekoráció….

Fontos ez? L

ÖÖÖ..igen, a grafikusnak.

Korábban beszéltünk a logórol. Az elkészíteni kívánt grafikákon és dekorációkon a logóban található színeknek kell vissza köszönni, valamelyest.De ez nem azt jelenti, hogy ha logónk kékszínű, akkor minden készszínű. Érdemes játszani a színekkel, hol és hogyan tűnnek fel, mikor sok és mikor kevés.

Vegyük például az rmdmedia.hu oldalát. A logó alapszíne a kék és szürke, ezek a színek vissza köszönnek az oldalon. Hol a címsor színe, hol egy egész szekció színe, hol átmenetben látható a szín.

Az információt nem nyomhatja el a design és ez fordítva is igaz!

A színek ugyanúgy tükröznek minket, mint a logónk. De ennek felhasználása a grafikuson múlik, mi az, ami szükséges és mi az, ami ízléses. Attól, hogy kék a logónk színe még nem kell kékre festenünk mindent.

Ellenben az is zavaró lehet, ha kék a logó, de mindenhol erős piros színt használunk, anélkül, hogy a logó alapszíne bárhol feltűnne.

 

A színekről készültek már tanulmányok, mely színek kombinációja hogyan hat az emberekre, mert, hogy bizony magával színekkel is válthatunk ki tudat alatt érzéseket.

Ezt persze nem kell tudnod a vállalkozásodhoz, erre vannak a szakemberek a grafikusok. Én sem tudok burkolni erre vannak burkolók.

Ha már van elképzelésed a vállalkozásod megjelenéséről, de nem teljesen kiforrott, írj bátran, hogy tudjak segíteni.